Lithunians state players in Karslage concentration camps in 1941-1954. (A. Stulginskis, J. Stanišauskis, S. Šilingas, J. Tonkūnas) - Kilikevičienė, Giedrė (Genocidas ir rezistencija, 1999)
Viena svarbiausių Lietuvos sovietizacijos įtvirtinimo sąlygų buvo valstybės valdymo institucijų, kartu ir valstybės veikėjų likvidavimas. Tai, kad buvo represuojami ne tik tiesiogiai valstybines pareigas ėję, bet ir seniai iš valstybinės veiklos pasitraukę asmenys, rodė SSRS ir LSSR komunistų partijų tikslą apskritai sunaikinti Lietuvos valstybę kūrusius ir jai daug nusipelniusius žmones, ypač valstybininkų elitą.