KGB Activity in the Industrial Enterprises of Soviet Lithuania in 1965–1985 - Grybkauskas, Saulius (Genocidas ir rezistencija, 2009)
Šiame straipsnyje siekiama KGB archyvinės medžiagos pagrindu nušviesti sovietinio saugumo komiteto veiklą pramonės įmonėse. Nors dėmesio objektas – KGB veikla pramonėje, šis tyrimas taip pat atskleidžia agrindinius KGB darbo principus ir etapus, nes veikla pramonėje mažai skyrėsi nuo bendrųjų jo veikimo principų. Tyrimas nepretenduoja į išsamią KGB veiklos analizę, juo siekiama įvertinti saugumo kaip ekonominės sistemos veikėjo vaidmenį, atskleisti tam tikrą jo vykdytos šios srities kontrolės kaitą.