Infliacija ir kainos - Bartkienė, Anelė (Ekonomika, 1995)
Straipsnyje analizuojama infliacijos esmė, atsiradimo priežastys, jos įtaka kainų lygiui ir dinamikai apžvelgiamos keinsistinė ir monetaristinė infliacijos koncepcijos bei švedų mokyklos infliacijos modeliai. Kai kurie infliacijos aspektai, pavyzdžiui, infliacija ir nedarbas, antiinfliacinės priemonės straipsnyje nenagrinėjamos. Dėmesys sutelktas infliacijos ir kainų santykiams atskleisti.