Šiaurės žemaičių patarmės rankų teminio pogrupio somatonimai: etnoanatominė kategorizacija ir kognityviųjų požymių raiška - Lubienė, Jūratė; Pakalniškienė, Dalia (Baltistica, 2025)
Straipsnyje pristatomas šiaurės žemaičių patarmė̃s rankų teminio pogrupio somatonimų dviejų semantinių lygmenų tyrimas, teikiantis galimybių nustatyti rankos etnoanatominės kategorizacijos bruožus ir kognityviuosius RANKOS požymius.
Keywords: lietuvių kalba; šiaurės žemaičių patarmė; somatonimai; semantika; etnoanatomija; kategorizacija; kognityvieji požymiai