Dvikamienių vardų su kamienu vaid- raidos bruožai lietuvių kalboje - Sinkevičiūtė, Daiva (Baltistica, 2014)
Tiriant dvikamienius vardus su kamienu vaid- buvo nustatyta, kad šie vardai šaltiniuose užrašome ne tik įprastai , , bet , ir kartais , . Iš onimų analizės išaiškėjo, kad dalis onomastikos literatūroje minimų vardų su vaid- yra sukurti pagal kitus onimus. Patikimi kamieno vaid-, užrašyto , , vardai yra Sùvaidas, Vaĩd(i)ginas, Vaĩd(i)minas, Vaĩd(i)vilas ir Vaĩdvinas. Remiantis mintimi, kad vaid- medialė /ai/ užrašoma , ar kartais teigtina, kad vaid- vardai yra ir asmenvardžiai su antraisiais kamienais but-, gaud-, gint-, jot-, mint-, vain- ir pirmaisiais kamienais do- ir gel-. Tokius /ai/ užrašymus , anksčiau patvirtino ir dvikamienių vardų su pirmuoju kamienu vaiš- užrašymai. Kiti kamieno vaid- variantai gali būti : jo asmenvardžiai turi antruosius kamienus kant- ir gin-, bei : jo asmenvardžiai turi antruosius kamienus gin- ir vil-.
Keywords: lietuvių; onomastika; antroponimika; asmenvardžių struktūra; asmenvardis; dvikamienis vardas; kamienas; kamieno perdirbinys