Būdvardis vienatas, -a / vienatis, -ė - Judžentis, Artūras (Baltistica, 2016)
Straipsnyje nagrinėjama būdvardžio vienatas / vienatis vartosena, reikšmė bei daryba seniausiuose lietuviškuose raštuose. Pirminė žodžio reikšmė greičiausiai buvo ‘vientisas, nepertraukiamas, nuolatinis’, o reikšmė ‘vienintelis’ yra vėlesnė. Būdvardžio grąžinimas į mokslo apyvartą leidžia peržvelgti kai kurias susijusias etimologijas.
Keywords: lietuvių kalba; gramatinė klasė; būdvardis; semantika; žodžių daryba