Vardažodinių hibridinių priesagų vedinių, pavadinančių asmenis, ir bendrašaknių skolinių konkurencija dabartinėje lietuvių kalboje - Stundžia, Bonifacas; Inčiuraitė-Noreikienė, Lina (Baltistica, 2022)
Straipsnyje analizuojama, kaip hibridiniai vardažodiniai priesagų vediniai, pavadinantys asmenis,  konkuruoja tarpusavyje (pvz., atlant-inink-as, -ė / atlant-iet-is, -ė ‘aNATO šalininkas’ ← Atlant-as) ir su tos pačios darybos kategorijos bendrašakniais koreliaciniais vediniais, arba priesaginiais skoliniais (pvz., strateg-inink-as, -ė ← strategij-a / strateg-ist-as, -ė ⇠ strategij-a), bei bendrašakniais paprastaisiais skoliniais (pvz., strateg-inink-as, -ė / strateg-as, -ė) dabartinėje lietuvių kalboje. Siekiama nustatyti vardažodinių priesaginių asmenų pavadinimų su skolintomis šaknimis konkurencinius modelius ir išsiaiškinti, kiek darybiškai įvairūs yra konkuruojantys hibridiniai ir koreliaciniai vediniai, koks jų vartosenos dažnis, pagal kurį siūloma skirti stipriąją ir silpnąją konkurenciją. Tyrimui medžiaga rinkta iš elektroninio tarptautinių žodžių žodyno „Interleksis“, Dabartinės lietuvių kalbos žodyno, Bendrinės lietuvių kalbos žodyno, Lietuvių kalbos žodyno, Naujažodžių duomenyno, Dabartinės lietuvių kalbos tekstyno ir interneto šaltinių.
Keywords: lietuvių kalba; konkurencija; vardažodiniai asmenų pavadinimai; hibridiniai priesagų vediniai; koreliaciniai priesagų vediniai; priesagų vediniai; skoliniai; stiprioji konkurencija; silpnoji konkurencija