Jauns agrīnā laikmeta avots – latviešu tēvreizes starprindu labojumi S. Minstera 1552. g. kosmogrāfijā - Kazakėnaitė, Ernesta (Baltistica, 2024)
Rakstā iepazīstināts ar jaunu latviešu rakstu valodas pieminekli – Sebastiana Minstera 1552. g. kosmogrāfijā latīņu valodā publicētās tēvreizes starprindu labojumiem. Izdevuma eksemplārs pašlaik glabājas Lietuvas Zinātņu akadēmijas Vrubļevsku bibliotēkā Viļņā. Pierakstījums ir anonīms un grūti datējams, taču valodas analīze mudina to pieskaitīt pie agrīnā latviešu rakstu valodas laikmeta avotiem.
Keywords: agrīnie latviešu rokraksti; Sebastians Minsters; tēvreize; rediģēšana