Tagesangebot „Prūsų knygelės“ sudėtyje - Lemeškin, Ilja (Baltistica, 2024)
Viduramžių leksikografinis šaltinis „Prūsų knygelė“, XVI a. įtrauktas į S. Grunau „Prūsijos kroniką“, atstovauja hanziškajai leksikografinei produkcijai (dvikalbei bei utilitarinei). Straipsnyje yra rekonstruojama (tikslinama) XIII a. originalo sandara. Pozicijoje tarp teminių žodynėlio skyrių ir pasikalbėjimų analizuojama daiktavardžių grupė, kuri interpretuojama kaip parduodamų daiktų išvardijimas, kaip „dienos pasiūlymas“.
Keywords: prūsų kalba; Hanzos leksikografija; „Prūsiška knyga“; S. Grunau; pasikalbėjimai; „dienos pasiūlymas“