Prielaidos apie garsųjį probleminį atvejį: prūsų Ench. 89, 2 arrien|tlāku (arba atnaujinta Bezzenbergerio hipotezė) - Dini, Pietro U. (Baltistica, 2024)
Šio straipsnio tikslas – išanalizuoti tiek lingvistinį, tiek hermeneutinį klausimą – kiek įmanoma plačiau suvokiamą – ir procedūrą, kurios buvo laikomasi ankstyviausiose baltiškose Martyno Liuterio Mažojo katekizmo versijose. Išsamiai aptariama sudėtinga Mažojo katekizmo vertimo vieta – Ench. 89,1–2: arrien|tlāku, t. y. atvejis, kurį daugelis prūsistų įvairiai interpretavo, tačiau nesugebėjo pasiūlyti galutinio, įtikinamo paaiškinimo. Siekta pateikti ir kritiškai aptarti senus ir naujus spėjimus, įskaitant ir Adalberto Bezzenbergerio pamirštus samprotavimus.
Keywords: baltų kalbos; senoji prūsų kalba; Enchiridionas; arrien|tlāku