Sėdmenų pavadinimai šiaurės žemaičių patarmėje - Pakalniškienė, Dalia; Lubienė, Jūratė (Baltistica, 2023)
Straipsnyje pristatomas šiaurės žemaičių patarmės somatonimų teminės grupės nedidelio posistemio – sėdmenų ir jų dalių pavadinimų – tyrimas. Siekiama išsiaiškinti, kokiomis leksemomis patarmėje įvardijami sėdmenys ir jų dalys, kókios yra tiriamųjų pavadinimų lingvogeografinės, nominacijos ir motyvacijos ypatybės.
Keywords: šiaurės žemaičių patarmė; onomasiologija; semasiologija; somatonimai; sėdmenų ir jų dalių pavadinimai