Счетная форма (нумератив) у существительных мужского рода в русских говорах по течению рек Пинеги и Выи - Валерьевна Тер-Аванесова, Александра (Baltistica, 2011)
VYRIŠKOSIOS GIMINĖS DAIKTAVARDŽIŲ NUMERATYVAS RUSŲ ŠNEKTOSE PALEI PINEGOS IR VYJOS UPES Santrauka Straipsnyje nagrinėjami šiaurinių rusų kalbos šnektų, kurioms būdingas vyriškosios giminės daiktavardžių numeratyvas (t. y. formos, vartojamos su tam tikrais skaitvardžiais), duomenys. Maždaug dvidešimties skaičiuojamųjų daiktavardžių, priklausančių kilnojamiesiems akcentiniams tipams, numeratyvo forma kiekvienoje iš šnektų skiriasi nuo tokios pat segmentinės sudėties gen. sg. formos, pvz., num. два брусá, gen. sg. нет брýса. Siūloma istorinė šio reiškinio interpretacija.