Verb accent in the local dialect of Bosanski Svilaj - Peraić, Martina (Baltistica, 2011)
VEIKSMAŽODŽIŲ KIRČIAVIMAS BOSANSKI SVILAJAUS ŠNEKTOJE Santrauka Straipsnyje pateikiamas sinchroninis vienos senųjų štokavų šnektų, kurią vartoja Bosnijos kroatai Bosanski Svilajaus gyvenvietėje, dabartinio kirčiavimo aprašas. Aptariami bendrieji Posavinos Slavonijos patarmės kirčiavimo požymiai ir pristatomas veiksmažodžių kirčiavimas pagal akcentines paradigmas, be to, aprašomos šnektos fonologinės ypatybės bei pateikiama ijekavimo kilmės šnektoje teorija.