On vocality of /i/ and /u/ in Lithuanian diphthongs - Svecevičius, Bronius; Pakerys, Antanas (Baltistica, 1967)
APIE LIETUVIŲ KALBOS DIFTONGINIŲ /i/ IR /u/ VOKALIŠKUMĄ Lietuvių literatūrinės kalbos dvibalsių /au/, /ai/, /ei/ antrieji sandai yra balsiai, o ne pusbalsiai. Ši išvada daroma, remiantis spektrinės analizės duomenimis, kurie rodo, jog: a) pereinamieji procesai dvibalsiuose yra per lėti, kad galėtų susiformuoti sonantai /j/ ir /w/, b) vidinė diftonginių /i/, /u/ struktūra yra aiškiai vokališkos prigimties.