Некаторые замечания о просодических явлениях в диалектах латышского языка и их представлении на карте - Андронов, Алексей (Baltistica, 1996)
Darbe mėginta sistemingai apžvelgti medžiagą, išdėstytą M. Rudzytės knygos „Latviešu valodas vēsturiskā fonētika" (Rīga, 1993) latvių kalbos priegaidžių žemėlapyje ir jo paaiškinimuose. Tarmių prozodinių reiškinių sistemos skiriamos į pagrindines (nepriklausomas) ir išvestines (fonetiškai sąlygotas) ir išvardijamos. Akcentuojami probleminiai priegaidžių aprašymo klausimai. Pateikiamas naujas latvių kalbos tarmių priegaidžių žemėlapio variantas.