Case system and translation strategy in the Old Prussian Enchiridion - Petit, Daniel (Baltistica, 2007)
PRŪSŲ ENCHIRIDIONO LINKSNIAVIMO SISTEMA IR VERTIMO STRATEGIJA Prūsų kalbos paminkluose, ypač Enchiridione (1561), linksnių formos dėl vokiečių kalbos įtakos yra labai dažnai painiojamos, todėl linksniavimo sistemą rekonstruoti sunku. Šio straipsnio tikslas – aptarti įvairiopą vokiečių kalbos įtaką prūsų kalbos linksnių formoms ir aprašyti vadinamąsias „mišriąsias konstrukcijas“ (pvz., sen stesmu [D] wirdan [A] „su žodžiu“).