Nochmals zu apr. mosla ‘leimat’ - Gliwa, Bernd (Baltistica, 2009)
DAR KARTĄ DĖL PR. mosla ‘LEIMAT’ Autorius siūlo naują požiūrį į pr. mosla GrG73, kurio vok. atitikmuo leimat galėtų būti atsiradęs klaidingai perrašant *leinsat ‘linų sėmenys’. Dalykiškai šis žodis sietinas su hanfsaet – gnabsem ‘kanapės sėkla’ GrG66, hanf – Caneips ‘kanapės’ GrG74 ir flachs – lino ‘linas’ GrG72. Pr. mosla tada galima aiškinti tradiciškai kaip skolinį iš le. masło ‘sviestas, riebalai’, ypač ‘linų sėmenų aliejus’, kuris virto ‘linų sėmenys aliejui spausti’.