S. lie. adesyvo ir aliatyvo neutralizacijos klausimu - Žilinskaitė-Šinkūnienė, Eglė (Baltistica, 2012)
Straipsnyje aptariama Alberto Rosino (Rosinas 2000; 2001, 136–152) iškelta hipotezė apie aliatyvo ir adesyvo neutralizaciją, kurią lėmė prielinksninių junginių prieg + gen. ir prieg + dat. funkcijų pakitimai. Nustatyta, kad autoriaus pateikti neutralizacijos kontekstai (abiejų linksnių vartosena adresato funkcija, su veiksmažodžiais turėti ir būti bei aliatyvo vartosena su veiksmažodžiu prilyginti) negali būti laikomi aliatyvo ir adesyvo neutralizacijos pavyzdžiais, – tai rodo ne tik skirtinga šių linksnių semantika, bet ir patvirtina jų vertimo šaltiniai.