Dėl lie. pvd. Dõkšas kilmės - Sinkevičiūtė, Daiva (Baltistica, 2013)
Straipsnyje aptariama lie. pvd. Dõkšas, kurios kamienas dok-š- laikytinas dauC-š- variantu, atsiradusiu iš dvikamienių asmenvardžių trumpinių. Toks lie. pvd. Dõkšas kilmės aiškinimas remiamas jos ir lietuvių pavardžių su kamienu dauk-š- paplitimo arealais bei sutampančiomis kamienų dok-š- ir dauk-š- inicialėmis ir finalėmis. Ta pati kilmė suponuojama ir lie. pvd. su kamienu dak-š-, nes tai taip pat galima pagrįsti vienkamienių asmenvardžių su dauC(-C)- paplitimo arealais.