Iespraudumi oriģinālajos Vermehretes Lettisches Handbuch (1685) perikopju pantos - Kazakėnaitė, Ernesta (Baltistica, 2015)
Šajā rakstā tiek pētīti Vermehretes Lettisches Handbuch (1685) perikopju oriģinālajos pantos esošie iespraudumi. Tādu iespraudumu, t.i., fragmentu, kas rakstīti iekavās un nepieder Bībeles tekstam sengrieķu (tālāk – GR), latīņu (tālāk – V) vai vācu (tālāk – LB) valodā, ir 40. Tie pēc attieksmēm pret tulkojuma avotiem iedalīti trijās lielās grupās: a) iespraudumi, kam ir tiešas atbilsmes iespējamos tulkojuma avotos, t. i., GR, V vai LB; b) iespraudumu, kam nav atbilsmju iespējamos tulkojuma avotos; c) iespraudumi, kuru attieksmes pret tulkojuma avotiem grūti nosakāmas.