Dėl kaimo vardo Jaunódava kilmės - Bilkis, Laimutis (Baltistica, 2019)
Straipsnyje analizuojama kaimo, esančio Šilalės r. Kaltinėnų seniūnijoje, vardo Jaunódava raida ir kilmė. Remiantis užrašymais istorijos šaltiniuose Jonawdo (vok.), Janowdowo, Яновдовo, Janowdowa, Jonowdow, Janowdów, Яновдовь, Janowdow, įrodinėjama, kad dabartinė gyvosios kalbos forma yra antrinė, dėl liaudies etimologijos atsiradusi iš *Jonaudai, iš kurios vėliau susidarė priesaginis variantas *Jonaudava. Oikonimai *Jonaudai ir *Jonaudava kildinami iš lie. dvikamienio avd. Jó-naudas.