Kas buvo pirmosios baltiškos knygos autorius? Hipotezės teisėmis - Lemeškin, Ilja (Baltistica, 2019)
Straipsnyje nagrinėjamas 1545 m. paleotipas (jo dvi laidos) – anoniminis vokiečių–prūsų kalbų katekizmas laikomas pirmąja baltiška knyga. Pratarmės analizė leidžia iškelti hipotezę, kad knygą parengė Dovydas Reimanas, 1544 m. imatrikuliuotas į Karaliaučiaus akademiją kaip Dauid Reiman, Prutenus.