Dėl Puniõs pavadinimo kilmės - Palionis, Jonas (Baltistica, 2020)
Miestelio pavadinimas Punià kildintinas iš apeliatyvo la. puna, pune „paaukštinimas“. Šis vietovardis bus davęs pamatą upelės Punelė pavadinimui.