Nauji lietuvių dvikamieniai asmenvardžiai su atviraisiais pirmaisiais kamienais - Sinkevičiūtė, Daiva (Baltistica, 2023)
Straipsnyje pristatyti XV–XVIII a. šaltiniuose rasti 20 naujų asmenvardžių, sudarytų iš atvirųjų pirmųjų kamienų ir kitų dvikamienių vardų paliudytų antrųjų kamienų. Tai yra vardai Bùtartas, Čióbutkis, Daũrimas, Dãvinas, Dýbutas (ar Dìbutas), Dýrimas (ar Dìrimas), Dótautas, Eĩdaugas, Eĩjotas, Gãbutas, Gaĩgailas, Gẽtartas, Lìgailas (ar Lýgailas), Naĩgailas, Nẽkantas, Saĩtautas, Taĩgailas, Tóliudas, Tùdaugas ir Výbutas. Šie asmenvardžiai ne tik papildė vardų su dažnais kamienais būrius, bet yra svarbūs įtvirtinant retus kamienus čio-, butk-, dy- (ar di-), to-, tu-, avd. Taĩgailas patikimai paliudytas kamienas tai-. Vardų kamienai di-, ly-, tu-, kaip anksčiau kamienai dau-, dy-, ge-, gali būti ir antriniai – perimti iš kitų dvikamienių vardų, kuriuose dėl asimiliacijos sutrumpėję kamienai reinterpretuoti kaip savarankiški elementai.