К вопросу о связи вопросительных и условных конструкций в древнелитовском языке - Drotvinas, Vincentas (Baltistica, 1967)
DĖL KLAUSIAMŲJŲ IR SĄLYGOS KONSTRUKCIJŲ RYŠIO SENUOSIUOSE LIETUVIŲ RAŠTUOSESenųjų lietuvių kalbos raštų faktai rodo, kad postpozicinė dalelytė gu, be klausiamosios ar skiriamosios reikšmės, kartais atlieka sąlygos jungtuko funkciją (norigu – jei nori).Taip pat ir sąlygos jungtukas jei gali būti vartojamas skiriamąja arba klausiamąja reikšmėmis (jei – argu, ar). Minimą jungtuko jei reikšmę rodo ir kai kurie lietuvių kalbos tarmių faktai.
Keywords: lietuvių; senieji raštai; klausiamosios ir sąlygos konstrukcijos; sintaksė