Optativ und Personalendungen im Prussischen - Palmaitis, Letas (Baltistica, 1985)
OPTATYVAS IR ASMENS GALŪNĖS PRŪSŲ KALBOJEBaltiškasis (ir ariškasis) sigmatinis futūras kilęs iš rezultatyvumo (-> aoristo) rodiklio*-s(V) ir optatyvinio *-i. R. baltų optatyvas formaliai neskiria 2 vns. ir 3 asmenų, taigi ir futūras jų neskyrė: 2 vns., 3 asm. *-sei. Analogiškos prūsų kalbos formos atspindi baltų proto-futūrą, t. y. „konkretųjį" („istorinį") optatyvą. Be jo, prūsų kalboje buvęs „bendrasis" optatyvas su galūnėmis -ei, -ai. Forma su l(ai) iš pradžių konjunktyvinė.Pr. 1 vns. asmu < *-mū
Keywords: optatyvas; prūsų kalba; asmuo; morfologija