Initial consonant clusters in Prussian - Tankevičiūtė, Marytė; Strimaitienė, Marija (Baltistica, 1990)
PRŪSŲ KALBOS PRADINIŲ PRIEBALSIŲ JUNGINIAIPrūsų ir lietuvių pradinių priebalsių junginių analizė parodė, kad abiejų kalbų junginių sistemos panašios. Jos skiriasi tik junginiais su /š/ ir /ž/, būdingais lietuvių kalbai, ir /tl/, randamu prūsiškuose toponimuose. Abiejų kalbų struktūriniai ryšiai yra STR tipo, t. y. R niekada nebūna prieš T ir S, o T – prieš S (S – pučiamasis, T – sprogstamasis, R – sklandusis).
Keywords: prūsų; pradiniai priebalsių junginiai