Некаторые замечания о просодических явлениях в диалектах латышского языка и их представлении на карте - Андронов, Алексей (Baltistica, 1996)
KELIOS PASTABOS APIE LATVIŲ KALBOS TARMIŲ PROZODINIUS REIŠKINIUS IR JŲ PAVAIZDAVIMĄ ŽEMĖLAPYJEDarbe mėginta sistemingai apžvelgti medžiagą, išdėstytą M. Rudzytės knygos „Latviešu valodas vēsturiskā fonētika" (Rīga, 1993) latvių kalbos priegaidžių žemėlapyje ir jo paaiškinimuose. Tarmių prozodinių reiškinių sistemos skiriamos į pagrindines (nepriklausomas) ir išvestines (fonetiškai sąlygotas) ir išvardijamos. Akcentuojami probleminiai priegaidžių aprašymo klausimai. Pateikiamas naujas latvių kalbos tarmių priegaidžių žemėlapio variantas.
Keywords: latvių kalba; prozodija; tarmės; fonetika