On the origin of the Baltic and Slavic o-stem genitive singular Suffix *-ād - Shields, Kenneth (Baltistica, 2001)
DĖL BALTŲ IR SLAVŲ KALBŲ o KAMIENO VIENASKAITOS KILMININKO SUFIKSO *-ād KILMĖSBaltų ir slavų kalbų o kamieno gen. sg. sufikso *-dd kilmė aiškinama remiantis „naujuoju požiūriu“ į ide. morfologiją. Teigiama, kad šis sufiksas atsirado gramatikalizuojant deiktinę dalelytę *a, kuri kontaminavusi su deiktine dalelyte *(e/o)T. Taip susiformavo vienas iš vėlesnės nominalinės paradigmos fleksinių elementų. Dėstomą aiškinimą remia tai, kad toks procesas yra patikimas tipologiškai ir dažnas ide. kalbose bei ankstyvosiose tarmėse.
Keywords: baltų-slavų; o kamienas; kilmininkas