Bemerkungen zur grammatischen Entlehnung in den baltischen Sprachen - Vykypěl, Bohumil (Baltistica, 2010)
PASTABOS APIE GRAMATINIUS SKOLINIUS BALTŲ KALBOSEStraipsnyje diskutuojama gramatinių skolinių baltų kalbose klausimu. Minimi šios temos bendri aspektai ir aptariami du vieninteliai kandidatai į baltų kalbų „materialius“ skolinius iš finougrų kalbų: baltų kalbų iliatyvas bei inesyvas ir lietuvių kalbos imperatyvas. Parodoma, kad jie greičiau yra ne materialūs skoliniai, o sudaryti pagal finougrų modelį arba visai originalūs.
Keywords: gramatiniai skoliniai; inesyvas; iliatyvas; imperatyvas