Bazelio glosos prūsas ir Prahos baltai - Lemeškin, Ilja (Baltistica, 2013)
Straipsnyje, pasirėmus J. Schaekeno paleografinio bei kodikologinio pobūdžio išvadomis, svarstomas Bazelio epigramos autorystės klausimas. Perrašytoją vardu Petrus Fru., kuris figūruoja kodekso antrosios dalies kolofone, siekiama sutapatinti su Petru iš Karaliaučiaus Lyvenikės, įgijusiu Prahos miestiečio teises 1382 m. XIV amžiaus antrosios pusės Prahos baltai siejami su kunigaikščio Butauto dvaru.
Keywords: Prussian; Basel epigram; author; Prague; Butautas