Jokūbo Brodovskio žodyno vokiškosios dalies sudurtiniai daiktavardžiai - Jarmalavičius, Dalius (Baltistica, 2013)
Šiame straipsnyje aprašomi XVIII a. rankraštinio J. Brodovskio žodyno vokiškosios dalies daiktavardžių dūriniai. Pirmiausia aptariama sudurtinių žodžių rašyba, po to analizuojama jų sandara, ypač kreipiant dėmesį į antrojo dėmens kalbos dalį, nustatomas dėmenų jungimo pobūdis. Galiausiai aprašomi vokiškieji dūriniai pagal jų dėmenų semantinį-sintaksinį ryšį, atskirai apžvelgiant ir dėmenų darybinę struktūrą.
Keywords: German; word formation; determinative compounds; possesive compounds; synthetic compounds; copulative compounds; Brodowski's dictionary