Dėl miestelio vardo Saldùtiškis raidos ir kilmės - Bilkis, Laimutis (Baltistica, 2015)
Dabartinio Utenos raj. miestelio vardas Saldùtiškis nėra labai senas, tačiau turi daug įvairiausių formos variantų. Todėl straipsnyje, remiantis istorinėmis gyvenvietės radimosi ir raidos aplinkybėmis, jos vardo vartosenos istorijos dokumentuose ir gyvojoje kalboje ypatumais, siekiama nustatyti labiausiai galimą pirminę vardo formą, surasti jos raidos (kitimo) priežastis ir paaiškinti kilmę. Pirminės formos ir vėlesnių variantų kilmės aiškinimas grindžiamas lingvistinėmis ir istorinėmis jų sąsajomis su galimais kilmės šaltiniais.
Keywords: Lithuanian; onomastics; historical toponymy; development of place names; origin of place names; historical proper names; history of place names