Lietuvių kalbos dūriniai su neoklasikiniais dėmenimis - Inčiuraitė-Noreikienė, Lina (Baltistica, 2015)
Straipsnyje analizuojama lietuvių kalbos dūrinių su neoklasikiniais dėmenimis struktūra ir jų integracija į lietuvių kalbos žodžių darybos sistemą. Taip pat aptariamas morfologinis neoklasikinių dėmenų statusas. Tyrimas atskleidžia, kad dūriniai su pirmuoju neoklasikiniu ir antruoju indigeniu dėmeniu arba pirmuoju indigeniu ir antruoju neoklasikiniu dėmeniu, išskyrus hibridinius dūrinius su  pirmuoju sietiniu kamienu, darybos požiūriu nesiskiria nuo savakilmių dūrinių. Hibridiniai dūriniai, kurių pirmasis dėmuo yra sietinis, pasižymi silpna integracija į lietuvių kalbos sistemą. Pagal sandų tarpusavio santykį dauguma tiriamųjų kaip ir savakilmių dūrinių yra determinatyviniai, o kopuliatyvinių pasitaiko tik vienas kitas.
Keywords: Lithuanian; word formation; neoclassical constituent; indigenous constituent; neoclassical stem; bound stem; indigenous compound; hybrid compound; integration into the Lithuanian word formation system; determinative compound; copulative compound