Der Akzent bei den Substantiven in der Mundart der Ortschaft Kukljica - Benić, Mislav (Baltistica, 2011)
KUKLICOS ŠNEKTOS DAIKTAVARDŽIŲ KIRČIAVIMAS Santrauka Straipsnyje aprašomas kirčio vaidmuo Kuklicos gyvenvietės (Ugliano sala, Kroatija) šnektos daiktavardžių kaityboje ir daryboje. Pristačius būtinus šnektos fonologijos (fonemų sistema, svarbiausi garsų dėsniai, prozodija) ir morfologijos bruožus, pateikiamas iš esmės sinchroninis kirčio vaidmens žodžių kaityboje aprašas ir keletas žodžių darybos akcentinių taisyklių, o prieduose duodamas sąrašas dažniau vartojamų daiktavardžių, suskirstytų pagal sinchronines akcentines paradigmas. Aprašant kirčio vaidmenį žodžių kaityboje, iš pradžių bendrai apžvelgiamos Kuklicos šnektos daiktavardžių akcentinės paradigmos, o paskui detaliau aptariamas tam tikrų formų (šauksmininko, daugiskaitos kilmininko, vienaskaitos naudininko ir vietininko) kirčiavimas