„Indoeuropietiškieji“ deverbatyvai su *-ī̆- ‖ *-ā̆i̯e/o (atsižvelgiant ypač į baltų kalbas) - Michelini, Guido (Baltistica, 1977)
„Indoeuropietiškieji“ deverbatyvai su *-ī̆- ‖ *-ā̆i̯e/o (atsižvelgiant ypač į baltų kalbas) Straipsnyje nagrinėjama indoeuropiečių deverbatyvų *-ī̆- ‖ *-ā̆i̯e/o kilmė; autoriaus nuomone, „iteratyvai-kauzatyvai“ išriedėjo iš ankstyvesnių daiktavardinių („nomina actionis“) denominatyvų, „Zustandsverba“ – iš ankstyvesnių būdvardinių denominatyvų. Šios hipotezės grindžiamos kalbų tipologijos argumentais (tai daugiausia liečia signifikato planą). Norėdamas įvairiapusiškai išnagrinėti minėtus reiškinius, autorius analizuoja ir kitus dalykus (pvz., sufikso -a- kilmę), kurie yra glaudžiai susiję su deverbatyvų *-ī̆- ‖ *-ā̆i̯e/o problema.