The linguistic position of the Prussian second catechism - Kortlandt, Frederik (Baltistica, 2002)
PRŪSŲ ANTROJO KATEKIZMO KALBINIS STATUSAS Prūsų antrojo katekizmo gramatinė sistema yra tapati pirmojo katekizmo gramatinei sistemai ir laikytina daug archajiškesne už trečiojo katekizmo (Enchiridiono) gramatinę sistemą. Straipsnyje pateikiamų duomenų nuoseklus pobūdis rodo, kad prūsų kalbos tekstus reikia vertinti kaip rimtus gyvos, nors ir mirštančios, kalbos XVI a. paminklus.