In defence of an old idea: the *-o stem origin of the Indo-European ablative case - Schmalstieg, William R. (Baltistica, 2006)
GINANT SENĄ IDĖJĄ: IDE. ABLIATYVO KILMĖ IŠ o KAMIENO Ginama sena (K. Brugmanno, A. Meillet) idėja, kad abliatyvas atsirado ide. prokalbėje iš o kamieno linksniuotės. Manoma abliatyvą buvus išvestą iš senojo datyvo-instrumentalio pridedant dantinį priebalsį *-d/-t. Apskritai naujų linksnių atsirado tada, kai ide. prokalbėje, iš pradžių buvusioje ergatyvinės sandaros, susiformavo nominatyvinė sandara ir dėl to gerokai pakito linksniavimo sistema.