Apie priebalsių asimiliaciją - Zinkevičius, Zigmas (Baltistica, 2011)
Reiškinys, koks yra tarmėse, aprašytas mano Lietuvių dialektologijoje (Vilnius, 1966 m.), p. 170t. Šiandien galima papildyti keliais naujai pastebėtais pavyzdžiais: maumės juosta Lietuvos mokslų akademijos darbai, serija A, 1963, t. 2, p. 277 ‘laumės juosta’; móksmas Gervėčiai ‘mokslas’; pamandýk Pagramantis ‘pabandyk’; sántis Lazūnai ‘samtis’ – lūpinis m prieš dantinį t virto dantiniu nosiniu; soslãnas Girdžiai ‘toks suolas’ (iš zoslãnas).