Dar viena Ukmergės vardo kilmės galimybė - Markevičius, Aurimas (Baltistica, 2012)
Straipsnyje atkreipiamas dėmesys į XVII amžiaus Ukmergės teismo lietuviškoje priesaikoje pavartotą šio miesto vardo formą Wilkamirgies. Tai gali būti autentiškas Ukmergės miesto vardas, nes labai daug istoriniuose šaltiniuose minimų jo pavadinimų antrojoje šaknyje taip pat turi balsį i. Nagrinėjami įvairūs šio miesto vardo variantai ir jų kilmė.