Latvių kalbos veikėjų pavadinimai - Navickaitė-Klišauskienė, Agnė (Baltistica, 2013)
Straipsnio objektas – latvių kalbos veikėjų pavadinimų (nomina agentis) darybos kategoriją sudarantys priesagų ir galūnių vediniai. Iš įvairių šaltinių surinktus pavyzdžius straipsnyje stengiamasi aiškiai suskirstyti į darybos tipus, nustatyti darybos reikšmes ir darybos tipų produktyvumą, išnagrinėti vedinių semantiką ir struktūrą ir pateikti aiškų sisteminį veikėjų pavadinimų darybos latvių kalboje aprašą. Straipsnyje nagrinėjami 64 latvių kalbos veikėjų pavadinimų darybos tipai: 61 priesagų vedinių tipas ir 3 galūnių vedinių tipai.