Kretos pėdsako trečiosios eilutės interpretacijos klausimu - Lemeškin, Ilja (Baltistica, 2014)
Straipsnyje siekiama paaiškinti trečiąją Kretos pėdsako eilutę. Struktūros atžvilgiu prūsų kūrinėlis gretinamas su dzūkiška vestuvių daina „Vai broleli broleli“ (V 701). Jos pasikartojantį požymį senos bitės spiecių laidzia atitinka fragmentas [s]cha peda bete medd[u] "še neš(ioj)a bitė medų".