Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčios plytos – nuo jų ženklinimų iki geocheminių sąsajų - Sarcevičius, Saulius; Taraškevičius, Ričardas (Archaeologia Lituana, 2016)
Straipsnio autoriai pristato vizualųjį plytų ženklinimo, plytų dydžių analizės ir geocheminių tyrimų metodus, kurie buvo kompleksiškai pritaikyti tiriant Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčios mūrus (plytas). Šių metodų pritaikymo tikslas – pateikti naujas galimybes spręsti senųjų mūrų chronologinius bei plytų gamybos technologinius klausimus.
Keywords: ženklintos plytos; gotika; Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčia; geochemija