Pratarmė - Merkevičius, Algimantas (Archaeologia Lituana, 2016)
Malonaus skaitytojo rankose iš pirmo žvilgsnio eilinis, tačiau gerokai pasikeitęs 16-asis „Archaeologia Lituana“ tomas. Vienas iš svarbių leidinio pokyčių – vyriausiojo redaktoriaus pasikeitimas. 2015 m. vasario 6 d. jungtiniame Archeologijos katedros ir „Archaeologia Lituana“ redaktorių kolegijos posėdyje vietoj atsistatydinusio ilgamečio leidinio vyriausiojo redaktoriaus prof. habil. dr. Mykolo Michelberto išrinktas doc. dr. Algimantas Merkevičius. Naudodamasis šia proga, dėkoju profesoriui už ilgametį sunkų ir atkaklų darbą kasmet išleidžiant po tomą, ne visada palankiomis leidiniui sąlygomis. Žemaitiškas užsispyrimas, atkaklumas ir didelis autoritetas neabejotinai padėjo šiame sunkiame ir atsakingame darbe. [...]