Senojo ir vidurinio geležies amžiaus skydai Lietuvoje - Kiulkys, Daumantas (Archaeologia Lituana, 2010)
[straipsnis lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Karyba – organizuoti agresyvūs veiksmai tarp dviejų nepriklausomų politinių vienetų – kaip socialinis reiškinys žinoma jau nuo seniausių laikų. Dar neseniai buvo manoma, kad kariniai konfliktai (pirmiausia reidai, o vėliau ir karai) atsirado kartu su žemdirbyste ir gyvulininkyste, tačiau naujausi archeologiniai duomenys rodo, kad tai daug ankstesnis reiškinys – pirmosios jo užuomazgos pastebimos jau paleolite (Thorpe, 2003). [...]
Keywords: nėra