Senojo ir vidurinio geležies amžiaus kapinynas Vilkijoje 2016 ir 2023 metų archeologinių tyrimų duomenimis - Račas, Justinas; Vasiliauskas, Liudvikas; Baubonis, Zenonas (Archaeologia Lituana, 2024)
Straipsnyje, remiantis 2016 ir 2023 m. archeologinių tyrimų duomenimis, aptariamas senojo ir vidurinio geležies amžiaus kapinynas Vilkijoje (Kauno rajone). Surinkta ir apibendrinta muziejuose esanti ir anksčiau fragmentiškai žinoma šio laikotarpio medžiaga. Taip pat pateikiami radioaktyviosios anglies metodo (14C) ir rentgeno fluorescencinės (XRF) cheminių elementų analizės duomenys.
Keywords: senasis geležies amžius; vidurinis geležies amžius; kapinynas