Kašučių senųjų laukų archeologiniai tyrinėjimai - Nemickienė, Rėda (Archaeologia Lituana, 2016)
Straipsnyje pristatomi Kašučių senųjų laukų archeologiniai tyrinėjimai ir jų metu gauti rezultatai. Trumpai apžvelgiami ir senųjų laukų teritorijoje vykdytų palinologinių bei geocheminių tyrimų rezultatai, aprašomi aptikti akmenys su dubenėliais. Kašučių senuosius laukus atrado ir juos tirti 1980–1981 m. pradėjo archeologas mėgėjas Ignas Jablonskis. XXI a. pradžioje Vilniaus universiteto Archeologijos katedros iniciatyva vykdytas antrasis Kašučių senųjų laukų tyrimų etapas. Tarpdalykiniuose ir tarptautiniuose tyrimuose dalyvavo ir Tartu universiteto archeologai, vadovaujami Valterio Lango, Kretingos muziejaus archeologas Julius Kanarskas, kiti tyrinėtojai.