Radvilų rūmai Dubingiuose - Kuncevičius, Albinas; Laužikas, Rimvydas; Stankevičiūtė, Daina; Šmigelskas, Ramūnas (Archaeologia Lituana, 2010)
Dubingių piliavietė yra Molėtų rajone, Asvejos ežero pusiasalyje (anksčiau buvusioje saloje) greta Dubingių miestelio. 2003 m. buvo pradėti sistemingi Dubingių piliavietės archeologiniai tyrimai. 2004 m. ten buvusios bažnyčios vietoje buvo atrasti ir bendromis archeologų, antropologų, istorikų ir menotyrininkų pastangomis identifikuoti Radvilų palaikai. 2006–2008 m. visa buvusių bažnyčių vieta išsamiai ištirta, restauruoti, užkonservuoti ir pritaikyti turistams lankyti ištirtos evangelikų reformatų bažnyčios pamatai, įrengta nauja Radvilų palaidojimo kripta, jų palaikams pagamintas naujas, puošnus sarkofagas, taip pat granito antkapis su epitafiniu tekstu. 2009 m., po iškilmingo atsisveikinimo su surastais ir atpažintais Radvilų giminės atstovų palaikais Vilniuje, buv. Radvilų rūmuose, dabartiniame Lietuvos nacionaliniame dailės muziejuje, 2009 m. rugsėjo 5 d. jie buvo iškilmingai perlaidoti Dubingiuose. Perlaidojimo iškilmėse dalyvavo Lietuvos Respublikos vadovai, politikai, evangelikų reformatų bažnyčios atstovai, iš Lenkijos atvykę Radvilų giminės palikuonys – Mikalojus (Mikolaj) ir Motiejus (Maciej) Radvilos (Radziwill) ir gausiai susirinkusi Lietuvos visuomenė. Visi šie įvykiai buvo plačiai pristatyti visuomenei. Už Dubingių piliavietės ir Radvilų kapavietės mokslinius kompleksinius tyrimus (2003–2009 m.), jų sklaidą ir kolektyvinę monografiją „Radvilų tėvonija Dubingiuose“ prof. dr. A. Kuncevičiui, prof. dr. R. Jankauskui ir doc. dr. R. Laužikui 2009 m. paskirta Nacionalinė mokslo pažangos premija.