Jakšiškio–Knitiškių pilkapyno tyrinėjimai 2000-aisiais metais - Michelbertas, Mykolas (Archaeologia Lituana, 2010)
Pastaraisiais dešimtmečiais gerokai pagausėjo tyrinėtų pilkapynų ir pilkapių Rytų Lietuvos pilkapių kultūrinės etninės grupės teritorijoje. Tiesa, daugiausia tyrinėjimų buvo vykdoma gelbstint atskirus pilkapius nuo tolesnio naikinimo, be platesnės kultūrinės srities mokslinių tyrimų programos. Vis dėlto ir šie tyrinėjimai suteikė nemažai papildomos medžiagos apie laidoseną, jos pokyčius Rytų Lietuvoje senojo geležies amžiaus pabaigoje, viduriniame ir vėlyvajame geležies amžiuje, buityje naudotus daiktus, kultūrinius ir prekybinius ryšius. [...]