Archeologija „su Lietuvos TSR istorijos katedros vėliava“ - Luchtanas, Aleksiejus (Archaeologia Lituana, 2010)
Archeologijos mokslo raida sovietų Lietuvoje iki šiol nesusilaukė platesnės išsamios studijos. Daugiau informacijos apie šį laikotarpį teikia tik keli proginiai straipsniai, analizuojantys archeologijos mokslą universitete (Kulikauskas, 1981, p. 111–118; Luchtanas, 1999, p. 7–14) arba įvairių įvykių liudininkų prisiminimai (Kulikauskas, 2003). [...]